Actuele projecten

de Groeve bordSinds zondag 26 juni 2016 mag De Groeve zich een Vijf Sterrendorp noemen. Het dorp heeft met succes het Vijf Sterrenproject doorlopen en dat is afgesloten met een bijeenkomst met de inwoners van het dorp. Tijdens die bijeenkomst is de sluiting van de school aangegrepen om de uitkomst van het project uit te leggen. Aangezien de school toch een rol heeft gespeeld in de sociale samenhang van het dorp, is zij nu gevraagd om het vuur van de samenhang door te geven aan de inwoners van het dorp.

 

Met een fakkeloptocht door het dorp hebben de leerlingen van de school het vuur door het dorp gedragen. Bij school aangekomen hebben zij de vuurkorf op het schoolplein aangestoken als overdracht. Vanaf nu moeten de inwoners van De Groeve zelf hun vuurtje brandend houden.

Aansluitend hebben de leerlingen een herinneringsplaat en prachtige, eigengemaakte tegels voor bij het dorpshuis overhandigd aan de voorzitter van de buurtvereniging.

 

Lees verder: De Groeve

foto1 dronten

Het vijfsterrentraject in de wijken van Dronten is succesvol afgerond.

Ondersteund door drie opbouwwerkers van Buurtwerk hebben drie sterrenteams met bewoners gezocht naar de sterren in de wijk. In huiskamergesprekken is gesproken over de volgende thema’s:

  1. Identiteit, traditie, cultuur
  2. Ontmoetingen en activiteiten, verenigingsleven en voorzieningen
  3. Op eigen kracht regelen
  4. Zorg voor elkaar
  5. Leren van elkaar
Lees verder: Vijf sterren in Dronten!
U hebt een vraag voor ons?
Vermeld hier je naam
Plaats hier je mailadres.
Write your message!
Slide thumbnail

info@5sterrenmethode.nl
BOKD
Doctor Nassaulaan 3a
9401 HJ Assen
0592-315121